Lucas is 12 jaar en zit in groep 8. Bij Lucas is het afgelopen jaar autisme vastgesteld. Lucas kan niet goed mee in het regulier onderwijs en wacht op een plek in het speciaal onderwijs. Hij zat sinds oktober 2015 thuis.

Het samenwerkingsverband Schiedam stelde voor om de WebChair in te zetten om te zorgen dat Lucas bij blijft met de lesstof en weer kan werken aan een volledige plek op school. In februari 2016 begint hij en hij heeft de WebChair tot de zomervakantie, want daarna kan hij weer naar een speciale school.

De leerkracht meldt al de eerste dag van het WebChair gebruik dat het leuk was dat Lucas mee doet en dat de kinderen in de klas het super vinden. Lucas doet ’s ochtends mee in de lessen ongeacht hoe hij zich voelt en ’s middags mag hij zelf bepalen of hij meedoet. Lucas is enthousiast, maar vindt het in het begin wel vermoeiend. Als een vriendje bij hem komt spelen, zegt die bij het afscheid: “nu kan ik eindelijk weer zeggen: tot morgen!