HAVO-leerling Lars (15) volgt meer lessen dan voorheen, dankzij de WebChair.

Lars is een intelligente jongen van 15 jaar. Hij heeft het syndroom van Asperger en ADHD. Hij is extreem snel overprikkeld en kan daardoor al jaren slechts deeltijd (50%) naar school. Hij volgt HAVO-onderwijs op VSO school De Tinne in Amersfoort. Met hulp van psychiater en kinderarts is geprobeerd om hem meer tijd naar school te laten gaan. Dat is niet gelukt, omdat Lars zeer gevoelig bleef voor prikkels. Lars vond het niet leuk om veel thuis te zitten en daardoor veel lesstof te missen. Hij is namelijk leergierig en gemotiveerd. Sinds half september gebruikt Lars de WebChair om vanuit huis enkele lessen, die hij normaal mist, toch te volgen. In de eerste week krijgt hij op maandag instructie thuis en op school. Dezelfde week volgt hij op woensdag de natuurkundeles vanaf huis. In de tweede week volgt hij twee lesuren thuis, in de derde week drie lesuren en in de vierde week vier lesuren. Dit schema van 4 lesuren thuis volgen, heeft Lars inmiddels alweer enkele weken. Lars en zijn ouders zijn heel tevreden over de WebChair. Lars volgt nu natuurkunde en maatschappijleer vanuit huis. Dit zijn lessen, die hij anders zou missen. Lars voelt zich weer meer betrokken bij school en het geeft hem rust, dat hij nu niet allerlei informatie mist.