Ruben Allis is leraar op basisschool Goudenregen in Hilversum. Sinds een paar maanden heeft hij Jeroen (11, klassiek autisme) in zijn klas via de WebChair.

“We zijn eind vorig schooljaar begonnen met het gebruiken van de WebChair. Jeroen logt nu een paar keer per week in om mee te doen met mijn lessen of delen daarvan. Voorafgaand hieraan is overleg gevoerd met de schoolleiding om te kijken in welke klas Jeroen het beste past. Ik werk al zeven jaar in het onderwijs en had nog nooit met een systeem als de WebChair gewerkt. Gelukkig is het niet ingewikkeld en werd alles uitgelegd. Aan de andere kant van de lijn zit bovendien iemand die Jeroen begeleidt. In het begin moest ik wel even uitvogelen hoe Jeroen het beste kon meedoen, hij moet bijvoorbeeld op tijd inloggen en soms worden aangespoord om op te letten of juist stil te zijn. Maar uiteindelijk is het een kwestie van de computer aanzetten en lesgeven. Inmiddels gaat dat goed. Jeroen vertelt meestal aan het begin hoe het met hem gaat en stort zich dan op de les. De klas reageert ook enthousiast op hem en de WebChair. Ze vragen regelmatig hoe het met hem gaat als hij er niet is en of ze hem niet even kunnen zien. Er is ook begrip over het feit dat hij autisme heeft en wat dat inhoudt. Nu iedereen een beetje aan elkaar gewend is zie ik ook Jeroen langzaam uit zijn schulp kruipen en voorzichtig met de klas communiceren. Stap voor stap, dat is het mooie aan de WebChair. Het kan aan en uit. Voor Jeroen is dat heel belangrijk, want hij heeft tijd nodig om te wennen.  Voor de klas en mijn les is dat ook handig, want als Jeroen even niet bij de les is dan hoeft hij de rest niet te verstoren.