Een hele dag naar school is voor Olav (ADHD, PDD-NOS) te zwaar. Hij verzuimt veel en mist daardoor lesstof en contacten met klasgenoten. Met de WebChair kan Olav de lessen deels op school en deels thuis volgen. Hij hoort er daardoor weer helemaal bij. 

Voordeel van de WebChair is dat Olav gewoon mee kan doen met de les zonder dat hij last heeft van alle omgevingsprikkels die er nou eenmaal altijd zijn in een volle schoolklas. Doordat de microfoon van de headset bij degene is die Olav moet verstaan filtert de WebChair veel omgevingsgeluid. We zijn inmiddels helemaal gewend aan het lesgeven met de WebChair. Al was het vooral in het begin best wennen. Het is een behoorlijk grote aanpassing voor een leerling. Even je lesprogramma omgooien kan bijvoorbeeld niet meer, want Olav zit thuis op het afgesproken tijdstip te wachten. Tijdens instructielessen geef ik, als de WebChair aanstaat, kinderen die een antwoord willen geven niet kris kras door de klas een beurt, maar bijvoorbeeld van links naar rechts. Omdat ik met de headset steeds in de buurt van het kind dat de beurt heeft ga staan, kan Olav ook het antwoord van zijn klasgenoot goed verstaan. Of ik herhaal het antwoord kort voor Olav.

" Olav is helemaal opgebloeid. Hij kan weer meedoen en hoort er helemaal bij." - Juf van Olav

In het begin was het even zoeken naar de beste plek om de WebChair neer te zetten in de klas, zegt juf Kyanne. Olav moet zoveel mogelijk van de klas kunnen zien. Terwijl de WebChair ook niet zo moet staan dat er constant leerlingen door het beeld lopen. En de WebChair moet makkelijk bijgedraaid kunnen worden als Olav samen met een klasgenoot een opdracht moet maken. Inmiddels is Olav, zijn moeder en wij helemaal aan de WebChair gewend en is iedereen enthousiast. 

Kyanne - juf van Olav